VİZE
PROGRAMLARI

Marriott, Amerika Birleşik Devletleri’nde Marriott otellerinde çalışarak deneyim kazanmak amacıyla öğrenciler ve stajerler için J-1 Vize Programı’na sahiptir.

Eğer halihazırda Amerika Birleşik Devletleri dışında konaklama alanında çalışıyor veya eğitim alıyorsanız, J-1 Ziyaretçi Değişim Eğitim Programı, ABD içindeki Marriott otellerinde çalışarak deneyim kazanmanız için bir fırsat sunmaktadır.

Program kılavuzları

J-1 vizesi, yabancı uyruklu stajyer ve kursiyerler için ABD’de “işyerinde” uygulamalı eğitim fırsatı sunabilmektedir. Eğer ABD’de Marriot ile kariyer destekleyici J-1 fırsatını düşünüyorsanız aklınızda bulunması gerekenler:

  • J-1 stajyeri olarak yeterli olmak için, bir kişinin bir ABD dışında diploma veya sertifika veren lise sonrası akademik bir kurumda kayıtlı olması ve öğrenim görüyor olması VEYA değişim programının başlangıç tarihinden önceki 12 ay içinde böylesi bir kurumdan mezun olmuş olması gerekir.
  • J-1 kursiyeri olarak yeterli olmak için, bir kişinin yabancı bir lise sonrası akademik kurumda bir diploma veya profesyonel sertifika almış olması ve ABD dışında önceden en az bir yıl iş ile ilgili deneyim edinmiş olması; veya bir diploma yokluğunda, ABD dışında en az beş yıl iş deneyimine sahip olması gerekir.
  • “Konukseverlik ve Turizm” kategorisindeki J-1 programları stajyer ve kursiyerlerin ikisi için de 12 ay ile sınırlıdır. Eğer eğitimin konu alanı konukseverlik ve turizm değilse, kursiyerler 18 aya varan süre için J-1 programı için onaylanabilir.
  • Bir J-1 stajyeri veya kursiyeri, Odalar Bölümünde, Ön Büro, Yiyecek ve İçecek, Aşçılık veya otelin belirlediği diğer programlarda eğitim programına yerleştirilebilir.
  • Bir istihdam teklifi, uluslararası bir kursiyer adayı tarafından kabul edildiği zaman, aday, DS-2019 Formu, Hak Sahipliği Sertifikası ve J-1 visa başvurusu için destek almak üzere ABD Dışışleri Bakanlığı tarafından yetkilendirilen aşağıdaki J-1 sponsor organizasyonlarından birisi ile iletişime geçmelidir.